Tijd voor een update

Door: Gijsenmartin

Blijf op de hoogte en volg Martin

19 Februari 2012 | Marokko, Ouarzazate

De Facebookers onder ons zullen al gemerkt hebben dat Gijs en Martin gister eindelijk wifi hadden. Op Facebook plaatsten zij een teken van leven tezamen met een paar mooie kiekjes.

De auto doet het weer prima. De carterpan lekt nog een klein beetje, maar het is zo weinig dat het geen lekkage te noemen is. Nu maar hopen dat het daarbij blijft!

Afgelopen vrijdag was er een rustdag. Er was dus genoeg tijd voor wat sightseeing en uiteraard moest er nog even aan de auto gesleuteld worden. Want ja, met zo’n barrel ben je eigenlijk nooit klaar. Rond een uur of 12 ’s nachts zijn de motorrijders ook weer aangesloten bij de groep, die hebben dus goed doorgereden!!

De motorrijders werden voor aankomst nog tegengehouden door een paar locals die dachten een makkelijke prooi te hebben. Deze locals waren onbewust van het feit dat 5 km verderop de hele groep bijeen was. Dus na een belletje sprong er direct een groepje in de auto om ze te helpen. Wat een mooi groepsgebaar! Al met al viel het mee en konden de motorrijders eindelijk aansluiten bij het kamp. Vervolgens hebben ze geslapen op een mooie camping midden in de duinen. Een voorproefje op de Sahara dus!

Zaterdag zijn ze weer verder gezakt naar het zuiden. Het was een prachtige rit van 400 km. De route liep door een hele mooie vallei met veel oases en palmbomen. ’s Middags werd er geluncht (kebab) in Tasarinne.
De camping in Zagora waar ze zouden overnachten was volgeboekt. Helaas waren ze nu ‘verplicht’ om in te checken in het naastgelegen 4-sterrenhotel Paleis Asmaa met een warme kamer en eindelijk een warme douche! Overdag is het in Marokko dan wel over de 20 graden,’s nachts vriest het gewoon. Dan is een warme kamer met een warm bed puur genieten.

Vandaag hebben de mannen een goede rustige dag gehad. Omdat vandaag een korte route op het programma stond zijn ze om 13.00 uur vertrokken naar Ouarazate. Van andere teams heb ik vernomen dat het een leuke stad is. Een uur terug zijn ze de stad in gegaan om wat te eten en om 23.00uur gaat de discotheek open. Vanavond gaan de voetjes dus eindelijk van de vloer!

Groetjes Anna

• 19 Februari 2012 - 22:42

Margreet Klomp:

Wat een belevenissen allemaal weer. Lijkt me overigens niet verkeerd in een viersterren hotel. Leuk die foto's erbij. Dank voor het mooie verslag, Anna

• 20 Februari 2012 - 05:43

Dirk En Marjan:

Leuk de eerste foto,s
    En wat een ervaring mannen geniet ervan,gr

• 20 Februari 2012 - 06:32

Fred En Ria:

Er is beeld! Ziet er goed uit, een hele andere wereld zeg. Wat een ervaring mannen. En vervelend zeg, een warme douche :p Goede voortzetting van de reis